Rotary støtter Lulu

Hospitalklovnen Lulu får hjælp af Rotary, så hun også fremover kan hjælpe børnene på

H C Andersen Børnehospital i Odense  til at blive hurtigere rask.

Børnene ser med store øjne, mens hospitalklovnen Lulu går rundt med sine plirende øjne og store sko. Der er fuld opmærksomhed, og børnene glemmer for en stund, at de er indlagt på H C Andersen Børnehospitalet i Odense. Der kommer et stort smil fra børnene, og der er ikke noget, som er så helbredende som et godt grin.

 

En gang i ugen skaber Lis Valian alias hospitalklovnen Lulu stor glæde på H C Andersen Børnehospitalet i Odense. Med sin blide og lidt naive figur får Lulu børnene til at løsne op i ubehagelige situationer og få en lys, glad stund med masser af smil. Lulu er ikke ansat på H C Andersen Børnehospitalet eller får på anden vis offentlig støtte. Hendes løn er udelukkende finansieret af private donationer, og derfor har de otte Rotaryklubber i Odense også besluttet at støttet hospitalklovnen.

 

- Vi synes, at hospitalklovnen er noget helt unikt, som vi gerne vil støtte.  Derfor er vi også gået sammen, så alle otte Rotaryklubber i Odense støtter Lulu. Det er med stor glæde, at vi har kunnet aflevere en check på 28.000 kroner, som Lulu afleverer til H. C. Andersens Børnehospital, OUH – så de kan bruge donationen til at betale for hendes Arbejdstimer, fortæller Susanne Nørager fra Odense H. C. Andersen Rotary Klub.

Der er 25 aktive hospitalsklovne i Danmark. De besøger 21 hospitaler rundt om i landet.  Hospitalsklovnene besøger også ældrecentre og handicapinstitutioner.

 

En hospitalsklovn er på mange måder forskellig fra den velkendte cirkusklovn. Hvor cirkusklovnen optræder for sit publikum med et indstuderet nummer, er hospitalsklovnens vigtigste opgave at observere, lytte og leve sig ind i hvert enkelt patients reaktioner og følelser.

Det er ikke let at have med syge børn at gøre hver dag, men formålet er livsbekræftende, erklærer Lulu. Humor og latter er kraftfulde virkemidler, der kan bruges til at lindre smerte og forløse følelser, fortæller Lis Valian alias Lulu.
Jeg laver fis og ballade, kan også trylle lidt. Der bliver en masse gas sammen med børnene. Jeg lapper rundt på gangen og kommer inde på stuerne på H C Andersen Børnehospitalet. Jeg farer altid med lempe og nærmer mig altid yderst forsigtigt.

Jeg bruger min indlevelsesevne, situationsfornemmelse og pli, for selv om jeg er klovn, så ved jeg, at det jeg laver er sjov for alvor, lyder det fra Lulu – den populære hospitalklovn.

 

Stor glæde på H C Andersen Børnehospital

Vi er på H C Andersen Børnehospital meget glade for, at Rotaryklubberne støtter Lulu, der skaber en slags magi og løfter stemningen på afdelingen. Vi holder utroligt meget af hende. Det kræver mere end normalt at være hospitalklovn, fordi klovnene er med til selve sygeplejen, når børnene skal have medicin eller behandles, lyder det fra Mette Sorang Kjær, der er socialpædagog og koordinerer børnevelfærden på H C Andersen Børnehospital.

 

Susanne Nørager og Lulu2-net 

Lulu, den populære hospitalklovn får overrakt en check på 28.000 kroner

af Susanne Nørager, Rotaryklubberne i Odense.

 

Kornelius Marketing