Pressemeddelelse, den 15. februar 2011     

 

Støt ROTARY i kampen for en poliofri verden

 

På Flakhaven bliver der den 23. februar vist et Rotary Lysshow på rådhusets facade, og samme dag kl. 17.00 ankommer Rotary Roadshow, hvor rådmand Jane Jegind vil tage imod. Under showet vil der ske indsamling.

 

Polioindsamlingen 23.2.2011 - 534 pixel 

 

Det var meget blæsende og koldt, da der på Flakhaven onsdag den 23. februar blev

lavet kampagne for polio-projektet.

 

”I vores lokale Rotary klubber er det med glæde, at vi tager del i kampen om at udrydde polio, siger Susanne Nørager og fortsætter: ”Hver klub i Danmark skal i gennemsnit indsamle 35.000 kroner, så i Odense håber vi at nå mindst 280.000 kr. Med det beløb vil vi kunne vaccinere ca. 80.000 børn. I Odense har vi opsat 80 indsamlingsbøsser i lokale butikker, institutioner m.m. samt alle NETTO- butikker., og vi håber, at mange vil støtte vores indsamling, så vi når helt i mål”.

 

Sådan støtter du

Rotary har indgået et samarbejde med en række lokale butikker samt alle NETTO-butikker i Danmark, hvor der er opsat END POLIO NOW indsamlingsbøsser.

Herudover kan man også støtte den gode sag ved at sende en sms med teksten ”POLIO” til 1280. Det koster 50 kr. + almindelig sms-takst. Man har 14 dages fortrydelsesret, og beløbet opkræves automatisk via telefonregningen.

Bidrag kan også indbetales direkte på kontonummer: 4180 4777 342 711. Husk at anføre navn på person/firma og by.

 

Polio er næsten udryddet

Mere end 25 års kamp for global udryddelse af polio er ved at nå sin endelige afslutning. Rotary International står bag kampagnen ”End Polio Now”, som er det hidtil mest ambitiøse projekt i organisationens historie. De 272 Rotary Klubber i Danmark, herunder også de 8 lokale i Odense samler her i februar alle kræfter om at skærpe den danske indsats for en poliofri verden.

 

I 1985 indledte Rotary International missionen om global udryddelse af den frygtede sygdom, polio, der også er kendt som børnelammelse. Nu er målet om en poliofri verden inden for rækkevidde. Med den verdensomspændende kampagne ”End Polio Now” er det Rotary Internationals mål at indsamle mindst 200 mio. dollars.

Rotarys mission om global udryddelse af polio har opnået stor anerkendelse verden over – ikke mindst i kraft af et stærkt samarbejde mellem private og offentlige organisationer (Rotary, WHO, UNICEF m.fl). Kampagnen og det stærke samarbejde skal bidrage til at sikre, at verden langt om længe bliver fri for polio.

For yderligere informationer kontakt venligst formanden for Rotary Danmarks Polioudvalg, Jørgen Eeg Sørensen på tlf. 21 47 06 39. Se mere på rotary.dk eller www.endpolionow.dk.

 

FAKTA OM POLIO & KAMPAGNEN

Polio er en akut virusinfektion, som angriber nervecellerne i centralnervesystemet. Herved opstår sygdommen børnelammelse eller paralytisk polio (ikke synlige lammelser), hvor der i løbet af ganske få dage udvikles blivende lammelser af et større eller mindre antal muskler.

Udgiften til at vaccinere et barn er ca. 3,50 kroner.

 

”End Polio Now” kampagne 2008-2012

I perioden fra 2008 til 2012 arbejder rotarianere verden over på at indsamle mindst 200 millioner US dollars som afslutning på mange års indsamling med det formål at udrydde polio. I Danmark er der – under mottoet END POLIO NOW - blevet igangsat en lang række fundraising initiativer via klubber og distrikter. På nuværende tidspunkt er der på verdensplan allerede indsamlet over 160 mio. ud af målet om de 200 mio. dollars. Hvis målet på de 200 mio. dollars nås, vil The Bill & Melinda Gates Foundation donere yderligere 355 mio. dollars. Det vil tilsammen give i alt 555 mio. dollars, der alle vil gå direkte til immuniseringskampagner i de udviklingslande, hvor polio stadig rammer børn.

Så længe ét barn kan rammes af polio, er der smittefare for alle børn. Derfor er hele verdens – også Danmarks – indsats uendelig vigtig for indsatsen mod at nå en polio-fri verden.

 

Her er stadig polio

Polio ses fortsat i landene Nigeria, Pakistan, Afghanistan og Indien, og andre lande som Angola, Den Demokratiske Republik Congo samt Centralasien og Kaukasus er i farezonen og kræver derfor stor bevågenhed. Desuden er der i Tajikistan, der jo ligger tæt på grænsen til Europa, og som var erklæret polio frit område, er fundet tilfælde af vild poliovirus inden for det seneste år.

Kornelius Marketing